הרצאות וסדנאות בעברית ובאנגלית

הרצאות בודדות וסדנאות העשרה בנות מספר מפגשים מוצעות הן לאנשי מקצוע והן לציבור הרחב,
לחברות, ארגונים, חוגי בית, כנסים מאורגנים ועוד.
תחומי ההרצאות מגוונים ומותאמים במורכבותם לקהל המאזינים.

2

פיזיולוגיה של המאמץ

4

תזונה\ שינה

1

אורח חיים בריא

5

אימון גופני

3

הזדקנות בריאה

7

גנטיקה וביצוע גופני

נושאי הרצאות/סדנאות עיקריים:

מוח גמיש (ובריא) בגוף פעיל

ההרצאה תעסוק בהתפתחות המוח האנושי, בהיותו "גמיש" ובממצאים המדעיים המלמדים אותנו כיצד אנו יכולים לשמר ולשפר את תפקוד המוח ובריאותו לאורך החיים באמצעות אימוץ הרגלי חיים מסוימים, לרבות פעילות גופנית ואימון המוח.

הפרדוקס האבולוציוני – האם אנו עומדים בקצב?

האם חשבתם פעם על התכלית הפיזיולוגית של גוף האדם? האם בכלל יש תכלית כזו? עבור מה בעצם התפתח הגוף האנושי? מדוע אנו מרכיבים משקפיים? מדוע הדיכאון נחשב כמחלה של האלף השלישי? מדוע אנו מעדיפים לשבת מאשר לרוץ? מדוע קשה לנו להתמיד בדיאטות?
על שאלות כאלה ורבות אחרות נוכל לענות רק אם נבחן באופן מעמיק ויישומי את התפתחות מערכות גוף האדם (גוף – נפש) בראייה אבולוציונית לפי עקרון "הברירה
הטבעית" הדרוויניסטי לפיו "המסתגל (ולאו דווקא החזק…) שורד"  לפי עקרון זה כולנו תוצר של תהליכי הסתגלות כאלה ואחרים שאת המאוחרים שבהם אפשר למדוד במאות אלפי שנים.
אבל מה קורה כאשר נוצר פער ההולך וגדל בין ההסתגלות הגנטית ארוכת השנים של גוף האדם לבין האבולוציה החדשה – האבולוציה התרבותית?
על הפרדוקס הזה תשמעו בהרחבה בהרצאה מרתקת זו שתוציא אתכם עם הרבה חומר למחשבה.

נכנסים ללחץ– כיצד לנתב סטרס לטובתנו

"מה שלא הורג מחשל" – האם סטרס (במידה) יכול להיות בריא? מדע "הורמזיס" מתברר שבריאות, תפקוד מיטבי (גופני ונפשי), עיכוב הזדקנות, ואולי אף הארכת תוחלת חיים, באים לידי ביטוי מיטבי בעקבות חשיפה חוזרת למידה מסוימת של סטרס, וזאת באמצעות יציאה תדירה מאזור הנוחות שלנו. ההרצאה מפרטת מנגנונים ומגוון שיטות יישומיות, לגוף, לנפש ולחיים בכלל.
בין היתר יידונו חשיפה לחום, קור, צום, קרינה, פעילות גופנית, אך גם היבטים הקשורים לאתגרים חברתיים וארגוניים.

שינה, שעון ביולוגי וטיפוסי שינה

לישון, לחיות ולתפקד טוב יותר לפי המקצב הביולוגי האישי.
מדוע אנו ישנים? מה קורה לגופנו בשינה? מתי ומדוע אנו חולמים? וגם מה קורה כאשר לא ישנים מספיק? נגלה את הסיבות האבולוציוניות לשינה, נדבר על מחזורי שנת הלילה, על חשיבות השינה לבריאות הגוף והנפש, על "חטיפי שינה" (power naps), ועל תופעת חסך השינה הכרוני בעולם המערבי העסוק כל כך, גם מכדי לישון. בחלקה השני ההרצאה תעסוק בשעון הביולוגי, בטיפוסיות שינה ובאופן בו אנו יכולים להתאים את חיינו לטיפוסיות השינה שלנו. נלמד למצוא את הזמן הטוב ביותר עבורנו ביממה.

מדעי החיים הארוכים

הזדקנות, לפחות לפי התפיסה כיום, היא חלק בלתי נפרד מחיינו. עם זאת, הסיבות להזדקנות ומנגנוני ההזדקנות אינם ברורים דיים, מה שמחזק בקרב לא מעט מדענים את האפשרות למנוע אותה או לפחות לעכב אותה בצורה מאוד משמעותית כאשר ימצאו
המנגנונים המדויקים שיאפשרו התערבות. ההרצאה עוסקת ברצון העתיק לזכות בחיי נצח, מנתחת ומסבירה את תהליך ההזדקנות, את הגדרות הגיל השונות ומשמעותן, מפרטת את היכולת שלנו להשפיע על תהליך ההזדקנות, מעמתת בין גישות שונות בתחום של תוחלת החיים ומצביעה על החידושים המדעיים והתפיסה העתידית בתחום של הארכת חיים ואולי אף חיי נצח.